Кожен покупець благодійної марки «Пес Патрон» став учасником благодійного збору на придбання техніки – Укрпошта зібрала необхідну суму, яка за допомогою KSE Foundation була спрямована на виготовлення та закупівлю машини механізованого розмінування. 14 вересня її передали ДСНС.

Ця машина, створена українським виробником, є результатом піврічної роботи. Надалі вона використовуватиметься на Чернігівському напрямку в підрозділі гуманітарного розмінування. KSE Foundation оперативно законтрактував техніку.

Історія цієї благодійної ініціативи розпочалася 1 вересня 2022 року, коли Укрпошта випустила марку «Пес Патрон». За час війни Патрон допоміг рятувальникам знайти десятки вибухових пристроїв на Чернігівщині і став символом боротьби України проти вибухових загроз. Марковий аркуш складався з восьми унікальних марок із зображенням пса-розмінувальника. Кожен покупець марки став учасником благодійного збору на придбання машини для розмінування.

Машина здатна очищати понад 1 200 м² на годину, керуватися дистанційно на відстані до 500 метрів або з броньованої кабіни.

“Сьогодні у нас був неймовірний день — разом з вами, а це понад 200 000 українців, з Патроном та KSE Foundation, Укрпошта передала великий донат — понад 18 мільйонів гривень у вигляді машини для розмінування. Це кошти, які ми зібрали разом із вами від продажу благодійної марки «Пес Патрон». Дякуємо кожному, хто долучився! Дякую тим, хто втілював цей проєкт від першого дня до його реалізації сьогодні: Олександр Камишін, Герман Сметанін, Ганна Гвоздяр, Тетяна Шкрюм, Світлана Денисенко ну і, звісно, Патрон та його команда — Михайло та Ірина”, – коментує генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

У церемонії передачі машини взяли генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, заступниця директорки KSE Foundation з оборонного напрямку та проєктів підтримки Захисників Анастасія Тищенко, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник та найвідоміший розмінувальник – пес Патрон.

KSE Foundation щодня працює для підтримки людей і розвитку інноваційної України через освіту завдяки благодійникам і партнерам.
Пожертвувати