2022 рік добігає кінця, а отже настав час підбити підсумки цього важкого, але плідного для KSE Foundation року.

З першого дня широкомасштабного російського вторгнення ми зрозуміли, що діяльність Фонду потребує змін.

У перший день війни Світлані Денисенко , директорці KSE Foundation, подзвонила Любов Галан, яка займається волонтерською діяльністю ще з часів Майдану, з проханням про допомогу. Її знайомі з бригади територіальної оборони розповіли, що їм критично не вистачає захисної амуніції. У хлопців тоді замість бронежилетів були лише саморобні дерев’яні пластини.

Ми вирішили зібрати кошти від спільноти KSE. Але вже тоді ми зрозуміли, що такі випадки не поодинокі та розширили Фонд та його компетенції.

Разом з одним із наших найбільших благодійників, компанією McKinsey, нам вдалося створити команду волонтерів із майже 70 осіб. Це були професійні менеджери та бізнесмени, які допомогли нам налагодити систему закупівель, логістику, інвестувавши свій час.

Тож за 3 дні ми вже мали накладні на 500 касок та жилетів. Ми перевіряли в головному військовому штабі, чи вони прийнятної якості.

Багато з реалізованих нами проєктів належать до сфер діяльності, в яких ми раніше не мали досвіду, але ми заручились підтримкою багатьох наших друзів та партнерів, які допомагали нам на різних етапах наших кампаній:

  • в партнерстві з Волонтерським Центром «Схід» передали 60 пікапів на передову;
  • тільки в співпраці з Data And Aid Tech зібрали понад $100 000 на закупівлю аптечок, а загалом, завдяки нашим благодійникам, ми зібрали $4 173 822 на закупівлю необхідних медичних товарів;
  • за організаційної та логістичної підтримки HelpUA.ch ми придбали та передали на передову понад 30 тисяч медичних бандажів;
  • разом з фондом «Nova Ukraine» ми закупили 25000 турнікетів та 4000 аптечок першої допомоги.

Фонд також брав участь і в більш експериментальних NFT-проєктах, таких як Mint for Ukraine і Pitch In For Ukraine.

Так, з суто академічного благодійного Фонду ми перетворилися на Фонд, що швидко та гнучко реагує на потреби держави та громадян.

За цей рік наші благодійники з України та з-за кордону пожертвували нам понад 39 млн доларів. KSE Foundation ще раз дякує всім благодійникам, представникам бізнесу та звичайним громадянам, які підтримували нашу діяльність. Без вашої підтримки ми б не змогли працювати заради перемоги України!

Завдяки внескам благодійників ми передали на потреби армії:

  • 5 035 жилетів;
  • 12 421 захисних шоломів;
  • 19 500 броньованих плит;
  • 38 264 аптечок та 41 495 турнікетів до них;
  • 41 авто відправилась на передову на допомогу наших захисникам;
  • передали 851 дрон, і це не повний перелік того, що поїхало до наших захисників у найгарячіші точки.

Наймасштабнішими нашими проєктами у 2022 році стали відновлення Макарівської амбулаторії та програма «Безпечна освіта».

Коли Макарів повернувся під контроль України, ми поставили собі мету – відновити його медичну інфраструктуру. Проєкт з відбудови Макарівської амбулаторії KSE реалізує спільно з Міністерством охорони здоров’я України, Київською обласною державною адміністрацією, Макарівським центром первинної медико-санітарної допомоги та Укргазбанком.

Свій вклад у відбудову амбулаторії вже зробили: Carlsberg Ukraine, Energy Resources of Ukraine, Chernovetskyi Investment Group, SOCAR, Visa.

Сьогодні цей проєкт наближається до фіналу. Ми віримо, що незабаром відновлена амбулаторія відкриє двері для тисяч пацієнтів. Прочитати останню новину про проєкт можна тут.

Зробити свій внесок та дізнатися більше про проєкт ви можете тут

«Безпечну освіту» ми запустили на початку вересня. Значна частина навчальних закладів не мала укриттів належних стандартів для перебування там дітей. На кінець року ми вже облаштували 9 укриттів, 7 в активній фазі роботи, 2605 учнів вже отримали змогу навчатись в офлайн форматі. Тож наступного року ще сотні закладів отримують сучасні укриття.

Ми зіткнулись з колосальною підтримкою та інтересом до нашого проєкту. Майже за 4 місяці ми зібрали понад 1,2 мільйона доларів на облаштування шкіл. Своїми внесками нас підтримали: Raiffeisen Bank, ПУМБ, Dragon Capital, Фармак, Kyivstar, OKKO та сотні міжнародних та українських благодійників. Спочатку ми планували відремонтувати 100 навчальних закладів, у листопаді ми підняли кінцеву мету до 300 закладів!

За посиланням ви можете зробити свій внесок або залишити заявку: ЗАХИСТОК: Безпечна освіта – KSE Charitable Foundation

Нарешті, наприкінці осені ми запустили ще один важливий проєкт – «Оборонні інновації армії». Ця ініціатива націлена на виправлення системних проблем в оборонному секторі нашої держави.

Разом з кожним членом команди, волонтером та партнером нам вдалося у 2022 році:

  • війти у ТОП-50 благодійних организацій та отримати відзнаку «Золоте серце» від Президента України;
  • посісти 3 місце за ефективністю фандрайзингу за версією Forbes Україна;
  • зайняти 4 місце рейтингу Forbes Ukraine серед недержавних фондів та громадських організацій, які найефективніше залучають кошти для підтримки українців та ЗСУ.

Вся наша робота цього року проходила за принципом повної прозорості.

У травні 2022 року ми створили Дорадчу раду гуманітарного напрямку KSE. У Раді мають право брати участь усі жертводавці, благодійний внесок яких перевищує $200. Учасники цього органу можуть затверджувати проєкти гуманітарної програми Фонду, слідкувати за прозорістю його роботи, доцільністю витрачання грошей, а також спільно планувати нашу діяльність.

У серпні KSE Foundation запросив аудиторів з компанії Crowe, щоб вони перевірили нашу діяльність за 5 місяців війни. Крім того, ми надаємо детальні звіти по кожному нашому благодійному проєкту.

Інформація про звіти KSE
Результати аудиту

KSE Foundation дякує всім, хто підтримував нас у 2022 році. Ми відправляємось у 2023 рік, щоб ще завзятіше працювати заради перемоги України у війні разом з вами!

KSE Foundation щодня працює для підтримки людей і розвитку інноваційної України через освіту завдяки благодійникам і партнерам.
Пожертвувати