Дмитро Власенко долучився до сил ТРО у перший день великої війни, коли російські війська напали на його рідну Київщину. В армії він пройшов шлях від солдата до помічника командира батальйону. А у березні цього року завдяки підтримці ПУМБ Дмитро вступив на програму MBA у KSE Graduate Business School, щоб освоїти методологію ухвалення управлінських рішень – у армії та цивільному житті. Він навчається у межах стипендійної програми, започаткованої KSE Foundation.

До повномасштабної війни Дмитро Власенко понад 10 років займався адвокатською діяльністю. Вторгнення російських окупантів застало його у Бучанському районі на Київщині: «Я прокинувся близько 5-ї години від вибухів. Відкрив стрічку новин і зрозумів, що почалася велика війна», – згадує Дмитро.

Через 2 години хлопець разом з друзями виїхав у напрямку Білої Церкви.

«На дорогах вже починався колапс. Біля АЗС утворювалися великі черги, через що майже неможливо було заправити автомобіль. Я відстав від друзів. Навігатор вів через села і поля. Я ризикував опинитися посеред поля без пального. У цей момент мене охопила люта ненависть до загарбників, які прийшли в мій дім. Я розвернувся і поїхав назад. Страху вже не відчував – лише ненависть. В одному з населених пунктів поблизу Житомирської траси розгортався штаб батальйону сил ТРО, до якого я і долучився після співбесіди. Так 24 лютого 2022 року почалася моя служба у ЗСУ», – розповідає він.

За понад 2 роки Дмитро пройшов шлях від солдата до офіцера. На проміжних етапах був командиром відділення, діловодом, штаб-сержантом та командиром взводу. Зараз обіймає посаду помічника командира батальйону з правової роботи.

Про Київську школу економіки військовослужбовець неодноразово чув у бізнес-середовищі. Також його підрозділ отримував допомогу від KSE Foundation. Тож навчання на програмі MBA у KSE Graduate Business School він обрав свідомо, знаючи про якість освіти.

«Мене цікавить методологія прийняття управлінських рішень. Процес управління за своєю природою є універсальним. Ефективний управлінець в бізнесі зможе без проблем налагодити управлінські процеси в інших галузях, зокрема у військовому управлінні», – каже він.

У Бізнес-школі військовий навчається завдяки гранту від KSE Foundation, який профінансував банк ПУМБ – постійний партнер стипендійної програми, який системно інвестує в освіту.

«Я вдячний ПУМБ за те, що вони  інвестували кошти в моє навчання.  Це приклад високої соціальної відповідальності. У свою чергу, соціальна відповідальність – це дорога з “двостороннім рухом”, вона покладається також і на мене, причому в двократному розмірі. У чому моя відповідальність? Зробити цю інвестицію максимально ефективною. Спочатку здобути знання, а потім використати їх на користь Збройним Силам України, своєму народу, своєму суспільству і своїй державі. Це супермотивація, яка з’явилася в моєму житті завдяки можливості отримати цю освіту», – каже Дмитро.

У KSE Graduate Business School Дмитро відзначає відсутність радянщини, канцеляризму і заангажованості, а також постійні дискусії, групові заняття та передові підходи викладачів до навчання. 

«Для мене навчання – це ковток свіжого повітря. Понад два роки я перебуваю у стані невизначеності та постійного стресу. Лягаючи спати, ти можеш не прокинутися. Кожен новий день може бути останнім. Війна – це щоденна рутина, яка дуже виснажує. Натомість навчання допомагає не розчинитись в обставинах та вірити у майбутнє. Воно дає нові стимули, орієнтири і мету», – розповідає військовий.

Найважче на війні, зізнається Дмитро, дивитись в очі та тиснути руки хлопцям, які через лічені години віддають життя за Україну.

«Коли людини більше немає, складно повірити, бо ти щойно бачив її, говорив з нею. Потім, коли їдеш звільненими територіями і на узбіччі, де гинули побратими, стоять прапори України та знамена бригад, навертаються сльози. Це найкращі представники нашої нації та нашого часу. Я вірю, що колись про покоління цих людей будуть говорити, як про одне з найвидатніших поколінь в сучасній українській історії», – додає він.

KSE Foundation щодня працює для підтримки людей і розвитку інноваційної України через освіту завдяки благодійникам і партнерам.
Пожертвувати