Підполковник ЗСУ Артем Кисельов на війні з першого дня повномасштабного російського вторгнення. Військовий воював на Київщині, Харківщині, Миколаївщині і Херсонщині – а зараз підрозділ, який очолює Артем, воює на Донбасі. 

Цього року Артем поповнив лави студентів KSE Graduate Business School завдяки підтримці ПУМБ – минулої осені банк інвестував $60 000 у стипендійну програму, започатковану KSE Foundation. Загалом з 2018 року завдяки ПУМБ освіту в KSE здобули вже 60 фахівців.

Навчатися на програмі MBA Артем Кисельов планував ще до повномасштабної війни, проте відклав цю мету через обставини. Вже під час служби дізнався, що військові можуть навчатися у KSE Graduate Business School за грантом від ПУМБ – тож одразу подав заяву на вступ. Освіту він поєднує зі службою.

«Навчання допомагає відволіктися від війни, довідатися щось нове. З’являється надія на майбутнє. Коли гинуть побратими, важко будувати плани на майбутнє. Нові знання і досвід допомагають рухатися вперед. Знання з операційного менеджменту, здобуті в KSE GBS, вже зараз використовую на військовій службі для скорочення зайвих процесів», – розповідає Артем.

З російською агресією Артем Кисельов вперше зіткнувся ще у 2014 році. Тоді він служив у Севастополі – був помічником командира ракетного катера «Прилуки». Після анексії Криму Артем відправився на своєму катері до Одеси, де продовжив службу в українській армії.

У 2018 році повернувся до цивільного життя та переїхав до Києва. Спочатку Артем працював менеджером з продажу, згодом – керував відділом логістики та продажів. А 24 лютого 2022 року як доброволець долучився до Сил оборони України.

«Разом з підрозділом «Омега» Нацгвардії ми обороняли Київщину. Потім поїхали на Харківщину, де зі спецпідрозділом «Кракен» брали участь у звільненні Руської Лозової і Питомника. Далі був південь, де разом зі 36-ю і 59-ю бригадами морської піхоти та 126-ю бригадою ТРО ми звільняли селища на Миколаївщині і Херсонщині. Потім долучились до підготовки рейду з бійцями ГУР у Козачих Лагерях», – розповідає офіцер.

Пізніше підрозділ, який очолює Артем, відправився на схід, де майже рік пліч-о-пліч з бригадою «Азов» воював у Серебрянському лісі на Луганщині. У січні 2023 року Артема поранило: разом з двома побратимами він наткнувся на ворожу розтяжку.

Сьогодні він вже повністю відновився – Артем продовжує службу, навчається на дистанційній програмі та за можливості навідується до Києва – послухати лекції офлайн.

«Я прагну розширити свої управлінські навички та знання, щоб ефективніше виконувати свої обов’язки як військовий лідер. Програма MBA надає унікальну можливість отримати всебічну освіту в галузі управління, стратегічного планування та фінансового аналізу, що є надзвичайно важливим для успішного керівництва. Крім того, я хочу підготуватися до життя після військової служби – MBA відкриває нові кар’єрні можливості», – ділиться Артем.

KSE Foundation щодня працює для підтримки людей і розвитку інноваційної України через освіту завдяки благодійникам і партнерам.
Пожертвувати