Однією з 65 переможниць програми «СТВОРЮЙ!», які отримали гранти на масштабування своєї справи, стала Олена Хатмулліна — власниця українського виробництва сублімованої їжі ТМ «Пожива».
Її підприємство, розташоване у місті Шумськ Тернопільської області, пропонує широкий асортимент корисних страв швидкого приготування зі 100% натуральних інгредієнтів. Компанія виготовляє понад 20 видів сублімованих страв без хімічних домішок, консервантів та ГМО: борщі, супи, каші, страви з картоплі, м’яса та овочів.
Завдяки грантовій програмі «СТВОРЮЙ!» власниця підприємства закупила спеціалізоване обладнання, яке допомогло розширити асортимент продукції та автоматизувати виробничі процеси. За грантові кошти Олена Хатмулліна придбала виробниче обладнання, зокрема субліматор, конвекційну піч та конвеєр, завдяки яким компанія оптимізувала своє виробництво та покращила якість продукції і її пакування.

“Завдяки новому обладнанню ми прискорили своє виробництво, тим самим підвищили продуктивність праці на 40% і покращили якість пакування. А придбаний субліматор, завдяки методу сублімаційного сушіння, дозволяє зберегти до 95% корисних речовин первинного продукта, що робить наші страви максимально поживними та корисними”, — ділиться Олена Хатмулліна.
У відео підприємиця розповідає як трансформувався її бізнес після участі в ініціативі «СТВОРЮЙ!», реалізованій Міністерством економіки України, UMAEF та KSE Foundation за підтримки «ОщадБізнес» і KSE Graduate Business School.